ЄвроФудФест: чим здивував святковий Фестиваль вуличної їжі у Вінниці. ФОТОРЕПОРТАЖ

Візити іноземних делегацій, зустрічі високопосадовців, концерти, рекорди, паради живих скульптур, виступи артистів та музикантів, а ще – багато смаколиків та оригінальних напоїв – саме так сьогодні, 19 травня, у Вінниці відзначається День Європи.

Однією з «родзинок» свята є фестиваль вуличної їжі Food Fest, що вже традиційно відбувається у Вінниці та об’єднує десятки локацій зі стравами та напоями з різних куточків країни. VежА обійшла практично усі, щоб довідатись, чим цього разу вирішили здивувати вінничан ресторатори та кулінари.

   

Традиційно, Food Fest розгорнувся у Центральному міському парку на Фонтанній площі. Варто зауважити, що ціни фактично залишились незмінними у порівнянні із Food Fest, що був у Вінниці наприкінці квітня.

ТОП-50 кращих фото Vinnytsia Food Fest

Якщо говорити про м’ясо, то нині середня ціна наприклад шашлику зі свинини (за 100 грам) варіюється від 50 до 60 гривень, свинячі вушка – 60 гривень, ребра – в середньому – також по 60 гривень за порцію. Афробургери – 80 гривень, чізбургери – по 60. Тайська локшина з овочами – 50-110 гривень за порцію. Глінтвейни та лимонади можна скуштувати середньому за 25 гривень. Пиво коштує від 25 до 50 гривень.

   

На локації «Вінницької реберні» бачимо вже традиційні для Food Fest реберця (40 гривень), шашлик, овочі на грилі (30 гривень), салатики (25 гривень) та лаваші (40 гривень). Пиво тут можна придбати світле та темне – 25 та 30 гривень відповідно.

 

Нові страви на Food Fest

Та окрім того, що можна було скуштувати під час минулого Фесту, нині є й новинки. Наприклад, при вході у парк продаються лангустові креветки – вони неймовірно м’ясисті, великі та смачні.

Коштує така смакота 150 гривень за три креветки. Проте продавчині кажуть, що це того варто, адже більше ніде такого скуштувати не можна. Також тут торгують оригінальною «Цацою» – чорноморським анчоусом у паніровці з борошна та із часниковим соусом (50 гривень за 100 грам).

This slideshow requires JavaScript.

А ось Rusty Jar підготував одразу дві новинки – «Кесаділью» – овочево-сирну масу, розташовану між двома шматочками тіста (50 гривень), а ще – «каре» зі свинини – тобто ребро разом із філейним м’ясом (55 гривень за 100 грам). Продавчині кажуть, що обидві новинки вже користуються неабиякою популярністю, адже завдяки особливостям приготування страви мають надзвичайно насичений смак.

 

Інша локація дивує нас досі не баченою на Food Fest угорською випічкою. Здобне тісто готується у формі невеличкого порожнистого калача – кюртона, а зверху його посипають різноманітними смаколиками: від звичайної присипки для пасочок, кориці, арахісу та кунжуту – до білого, молочного або ж полуничного шоколаду. Коштує така смакота від 20 до 35 гривень, залежно від «посипки».

Інша локація, яка була під час минулого Food Fest, але нині додала у свій асортимент новинку – це Super Burger. Зокрема тут можна скуштувати всього три види бургерів, але два з них – особливі. Наприклад, бургер із ананасом, свіжими овочами та руколлою сподобається тим, хто полюбляє незвичайне поєднання продуктів й відтак – смаків. Інший бургер – гострий – сподобається, відповідно, любителям «гаряченького», адже ця страва містить телятину, карамелізовану цибулю, маринований гострий перець та пепероні. Коштують всі ці бургери однаково – 90 гривень.

Окремо варто відзначити дві локації від Hungry Duck Pub: на одній – Breaking Duck – можна скуштувати коктейлі, а на іншій – Hungry Duck – незвичайні страви. Наприклад, якщо хочеться здолати спеку – можна сміливо куштувати безалкогольні коктейлі в оригінальній упаковці. Всього є п’ять освіжаючих та літніх смаків, а коштує це напій 50 гривень за 200 мілілітрів.

 

Ятка “качок” цього разу виконана в стилістиці культового серіалу “Breaking Bad”, а на барі – майже справжній Хайзенберг.

Інша локація Hungry Duck – пропонує гостям великі та смачні тигрові креветки, особливим чином приготовані кальмари, що візуально нагадують шматочки сала, а ще – мексиканську гостру страву «тако». Усе коштує по 50 гривень за порцію.

This slideshow requires JavaScript.

Також помічаємо неподалік незвичайні десерти: наприклад надзвичайно красиві та нові на Food Fest чізкейки від «AURA» та «Gagarin Space». Окрім свого естетично привабливого вигляду, смакують вони доволі добре – ніжні та солоденькі. Коштують вони по 50 гривень за порцію, а у якості напою до них можна купити тут же лимонад (40 гривень).

 

Також з солоденького та цікавого – вафлі із морозивом, солодкою пастою та цукерками. Такий набір сподобається тим, хто вважає, що солодкого забагато не буває. Коштує така смакота 70-85 гривень.

Йдемо трохи далі та бачимо величезний вибір лимонадів, причому – із сухим льодом. Тутешні продавці кажуть, що особлива рецептура дозволяє отримати надзвичайно насичений смак, аромат та як «бонус» – доволі тривалий охолоджуючий ефект.

 

Також цього разу на Food Fest вирішили розширити свій асортимент виробники смачних та натуральних чіпсів. Відтепер окрім найпопулярніших – сметана та зелень – тут можна скуштувати крабові чіпси, з паприкою та васабі. Порція розміром у 100 грам коштує 40 гривень.

Фото Ольги Мірошниченко

Читайте також: Найцікавіші події Дня Європи у Вінниці. ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА

“Це вогонь!”: у Вінниці виступили черлідерки з усієї країни. ФОТОРЕПОРТАЖ

“Небо Європи”: у Вінниці встановили рекорд України з наймасовішого танцю. ФОТОРЕПОРТАЖ

Порошенко у Вінниці заявив, що відкликає всіх українських представників з органів СНД. ФОТО

Автор: Юлія Плахтій

Журналіст

Поділитись публікацією
Вгору