Вінницький фермер ділиться секретами вирощування грибів-“аристократів”

Про те як гриби трюфелі гарно ростуть у лісах Вінниччини та як на них можна зробити бізнес – розповів фермер із Василівки Олександр Джига.

Королівські, аристократичні, золоті – як тільки не називають делікатесні трюфелі за які гурмани світу віддають тисячі євро, йдеться у сюжеті телеканалу «Україна».

  • Якщо брати чорний літній трюфель, то він досить дешевий – близько 150 євро за кілограм, – каже Олександр Джига. – Якщо брати чорний зимній – близько 300-350 євро, в залежності від сезону. Білий трюфель – рекордсмен – від 2500 до 5500 євро.

За літо-осінь фермер збирає до 20 кг грибів і продає їх до елітних столичних ресторанів.

Розгрібати листя та копати землю киркою – так і нині добувають трюфелі, спори яких ще 200 років тому сіяли при корінні дерев. Трюфелі ростуть у симбіозі з різними породами дерев. Наприклад, фермер висадив на своєму полі фундук, до коріння якого додав спори трюфеля. Перший урожай має бути вже через чотири роки.

Олександр Джига також розповідає про секрет економії при вирощуванні дороговартісних грибів, коли для розмноження їх спор фермер використовує манну та рисові каші.

До речі, тим, хто захоче зайнятися прибутковим бізнесом, варто знати, що трюфель літній є у списку Червоної книги України.

Фото misstits.me 

Позначки: , , , , , , , , , ,

Автор: Валерія Жовтун

Поділитись публікацією