× Пошук публікацій на Veжa
× Пошук публікацій на Veжa

У Вінниці відбудеться п’ятий фестиваль польової кухні на честь Тараса Сича

Вже традиційно для Вінниці, 29 червня відбудеться щорічний фестиваль польової кухні, присвячений пам’яті вінничанина Тараса Сича. Як завжди, на фестивалі будуть варити страви просто неба, а також збирати кошти для бійців у зоні ООС. Смаженим кабанчиком на вогні, борщем, ухою та кашею цьогоріч пригощатимуть на фонтанній площі у центральному міському парку Вінниці.

Подія присвячена пам’яті Тараса Сича, який 2014 року пішов добровольцем у зону АТО, де служив польовим кухарем та санітаром, але врешті загинув під Дебальцево.

Як розповів в ефірі радіо “Місто над Бугом” Євген Майданик, директор міського палацу мистецтв та один з організаторів фестивалю, на заході вже традиційно зберуться ті, хто хочуть допомогти бійцям в зоні ООС. За словами організаторів, збережеться основна частина програми заходу, але цьогоріч “напів’ювілений” п’ятий фестиваль польової кухні змінить свою локацію і буде відбуватися на фонтанній площі центрального парку культури і відпочинку імені Горького. Також, замість квитка, відтепер відвідувачі куплятимуть тарілку з фірмовою емблемою фестивалю, з якою можна ходити  та “брати стільки страв, скільки зможеш з’їсти”. Планується, що цьогоріч, така тарілка буде коштувати 50 гривень.

— У нас буде як мінімум шість польових кухонь: страви на відкритому вогні будуть готувати військові, поліція, служба міністерства з надзвичайних ситуацій, а також організація воїнів-афганців, ГО “Паросток”, ГО “Мольфар” та багато інших громадських організацій.

Відомий кухар та учасник відомого кулінарного шоу Ігор Місевич вже втретє приїде на польову кухню до Вінниці, і за словами пана Євгена, кулінар сам подзвонив та “забронював” свою участь у цьому фестивалі. Організатори привідкрили польове “меню” і пообіцяли десятки кілограм м’яса, а також борщ, уху, польовий суп, каші, кулеші. Кажуть, що асортимент страв такий же, як у бійців на війні. Намагатимуться тільки додати певної “родзинки”, зокрема обіцяють приготувати смаженого на вогні кабана.

 

 

Музичну частину забезпечить оркестр національної гвардії та оркестр міністерства з надзвичайних ситуацій, ансамбль афганців, а також виконавці творчої майстерні “Зоряна мрія”. Крім цього, буде виставка військової та піротехнічної техніки, куди “діти зможуть залазити і гратися”. Також обіцяють військову літературу та медичні майстер-класи.

Організатори ще думають, куди витрачатимуть зібрані на фестивалі кошти. Припускають покупку декількох великих медичних сумок. В будь-якому випадку, це буде допомога вінницьким військовим частинам, які служать у зоні ООС.

— Це нагадування про те, що війна не закінчилась. За п’ять років ми вже не дуже звертаємо увагу на це. Ми хочемо ще раз нагадати, що війна існує і наші бійці, на жаль, гинуть. Нам потрібно долучатися до таких подій хоча б у такий спосіб.

П’ятий фестиваль польової кухні присвячений Тарасу Сичу розпочнеться о 14:00, 29 червня на фонтанній площі центрального міського парку. Організатори п’ятого фестивалю польової кухні — виконавчий комітет Вінницької міської ради, співорганізатор — фонд “Подільська громада”. Вхід на територію фестивалю вільний. Замість квитка, відвідувачі куплятимуть тарілку з фірмовою емблемою фестивалю, з нею можна обирати будь-яку страву з асортименту. Планується, що цьогоріч, така тарілка буде коштувати 50 гривень.

Нагадаємо, Фестиваль польової кухні присвячений пам’яті вінничанина Тараса Сича. Він народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був учасником Революції Гідності на київському Майдан, а згодом пішов на передову. Позаяк чоловік був ідейним пацифістом, до рук зброї не брав, натомість служив кухарем у батальйоні «Київська Русь». Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі». Похований на Алеї Слави вінницького міського кладовища. У Тараса Сича залишились донька та онука.

Як відбувався фестиваль польової кухні минулого року, можна переглянути у нашому фоторепортажі за цим посиланням.

Фото Ольги Мірошниченко

 

 

 

 

Автор: Олеся Яненко

Поділитись публікацією
Вгору