Ще один фуд-фест: як у Вінниці відбувся перший “пивний фестиваль”. ФОТОРЕПОРТАЖ

21 липня у Вінниці відбувся перший міський фестиваль пива “Кухоль Фест”. Водночас ті, хто очікував цього дня біля “Мегамолу” щось на кшталт антуражних та гучних пивних фестивалів, як у Європі, міг лишитися розчарованими.

Насправді, “Кухоль Фест” виявився черговим фестивалем вуличної їжі, яких у Вінниці в останні місяці відбувається досить багато. Зрештою, і сам склад учасників сьогоднішнього фесту нічим не відрізнявся від учасників попередніх подібних фестивалів. Хіба додалася одна-дві пивні точки, яких раніше не було.

Власне, назвати фестиваль пивним можна з певною натяжкою: крафтове пиво нам вдалося знайти лише на одній ятці, де наливали золотистий ель, пшеничне і пиво з гвоздикою по 40 грн. за 0,5 літра. Решта – це зовсім не унікальне “Лвівське” і подібне.

Також було багато сидру, був пунш та сангрія. Що стосується їжі, то на “Кухоль фесті” був представлений стандартний набір вінницьких фестивалів вуличної їжі, хіба варто відзначити дві ятки з сирокопченими ковбасами, які нарізали як закуску під пиво, а також одну ятку з вареними раками. Щоправда, ціна на раки була досить цікавою: 150 гривень за три штуки (при тому, що за таку суму можна купити кілограм живих раків у Вінниці). Пізніше ціну скинули до 40 гривень за рака, але бажаючих від того більше не стало.

Ведучий зі сцени періодично нагадував, що триває саме “пивний фестиваль”, а ще увагу на себе звертала дівчинка у костюмі “пивної білочки” та хлопець у костюмі рака.

Напередодні події мріялося, звісно, більше про європейський формат заходу на кшталт Октоберфесту. З довгими дерев’яними столами, за якими дружно сидять містяни, п’ють пиво та співають пісень, з колоритними офіціантками, які несуть одразу по десять літрових скляних кухлів для гостей фестивалю. Але маємо, що маємо.

Як відбувся перший “пивний фестиваль” у Вінниці – дивіться на світлинах Ольги Мірошниченко:

Автор: Андрій Качор

Головний редактор Vежі

Поділитись публікацією
Вгору