× Пошук публікацій на Veжa
× Пошук публікацій на Veжa

Призи глядацьких симпатій: що «зацінили» вінничани на Vinnytsia Food Fest. ФОТОРЕПОРТАЖ

Усе смажиться, кипить, випікається, насипається, спека підкріплюється жаром, що йде від мангалів. Так сьогодні, 21 квітня вирує життя у Центральному міському парку. І не дивно, адже нині у Вінниці триває наймасштабніший триденний фестиваль їжі Food Fest.

Читайте також: Хоч би не переїсти: у Центральному парку стартував Vinnytsia Food Fest. ФОТОРЕПОРТАЖ

Ми обійшли понад 50 яток, котрі торгували кількома сотнями видів їжі та напоїв. Загалом люди поки прицінюються та придивляються до страв та напоїв, тож куштують відносно небагато. Але очікується, що ввечері, після того як відбудеться офіційне відкриття головного вінницького фонтану – основна частина відпочиваючих повернеться на цю смачну локацію.

 

Читайте також: Стало відомо, хто виступить на відкритті фонтану “Roshen” у Вінниці

Також причиною того, що на фесті відносно небагато людей є спека, за якої алкоголь та ситна їжа важко сприймаються організмом. Але, традиційно – завжди знаходяться сміливці, котрі не можуть втриматися. Так, поруч із одеською яткою – Олександр та Олег. Чоловіки кажуть, що пиво у таку спеку – «саме те, що лікар прописав» та відзначають, що сьогодні збираються ще не раз сюди навідатись.

 

Та й загалом до цієї ятки – черга. Люди в основному, окрім пива, тут купують смажену мойву. Продавчині кажуть, що ця страва, оскільки приготована одеситом – «має підіймати настрій до неба».

Також ми розпитали вінничан та гостей міста про те, що особисто їм найбільше сподобалося. Отже, вашій увазі – огляд «глядацьких симпатій» на Food Fest.

 

Напої

Безперечно, сьогодні неабиякою популярністю користувалися пиво, медовуха та безалкогольні освіжаючі напої, трохи рідше – вино. Втім, багато відвідувачів казали, що повернуться сюди ввечері й тоді вже «накуштуються».

Читайте також: Японські пельмені, вареники з качкою та краби у клярі: ТОП-7 смаколиків Vinnytsia Food Weekend. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Та не гаяти час вирішила компанія, що смачно поїдала м’ясні страви та запивала усе вином.

– Нам все смачно, – кажуть поціновувачі «серйозної» їжі. – А ще ми собі знайшли тут собі друзів – з Маріуполя.

– Мені теж все подобається, усе смачно, – каже той самий гість з Маріуполя на ім’я Вахтанг. – Вино взагалі чудове. А місто Вінниця – просто неймовірне.

Залишаємо компанію у спокої та рухаємося далі – до ятки, де торгують медовухою. Продавець Петро каже, що пляшки із міцненьким у нього користуються великою популярністю.

Їжа

Величезні черги спостерігалися до яток із афробургерами, шашликом, реберцями.

А справжній ажіотаж – навколо ятки зі стравами грузинської кухні «Генацвалє». Воно й не дивно – аромат шашликів з різних видів м’яса та традиційна грузинська щиросердність ваблять нових клієнтів наче магнітом.

   

– В нас тут все їдять, – каже головний грузин локації, який сказав, що українською його ім’я звучить як Дмитро. – М’ясо – воно ж найкраще, ситне. Але й гриби смажені куштують, вони може й у дивину, але смачні.

Окремо варто відзначити черги до «Вінницької реберні». Багато з тих, хто сидів за столиками, зазначав, що купує реберця тільки тут. «Тому що вони ідеально просмажені» – зазвичай говорять відвідувачі цієї ятки. Тільки одній компанії у реберцях не вистачило гостроти.

   

Із «легенького» особливою популярністю серед молоді користувалися вафлі та смузі. Також дорослі часто купували своїй малечі незвичайні вареники із качкою. Черга спостерігалась й біля ятки із традиційною українською кухнею. «Бо ж своє, перевірене» – кажуть покупці.

 

Атракції

Оскільки ми були на фесті вдень, то відвідувачами атракціонів в основному були родини з дітьми. Зокрема особливою популярністю користувалася локація, де усіх бажаючих прив’язували до канатів, а потім «клієнт» міг настрибатися до несхочу. Що стосується інших атракціонів, то їхні працівники запевняють, що треба дочекатися вечора – тоді «почнеться саме те».

Нагадаємо, Food Fest стартував у Вінниці ще вчора, а триватиме ще й у неділю. Так, увечері місцем, де збирається багато молоді – є ятка бару BURO, де готують коктейлі, а поруч влаштований лаунж-зона з кріслами та кальянами і грає електронна музика.

До речі, VежА також підготувала огляд найбільш незвичайних страв, які можна скуштувати у рамках фестивалю.

Читайте також: Vinnytsia Food Fest: повна програма та мапа фестивалю

Фото Ольги Мірошниченко

Автор: Юлія Плахтій

Журналіст

Поділитись публікацією
Вгору