Піца-бургер, десерти з Італії та страви без свинини: огляд літніх терас Замостя. ФОТО

Вінниця вже встигла відчути на собі усі переваги літнього періоду: відкриття нових фонтанів, благоустрій міста, ремонтні роботи та багато іншого. Втім, відпочивати потрібно усім.

VежА підготувала ще один матеріал із циклу оглядів літніх майданчиків. Ми знайшли найбільш оригінальні ресторани, кафе, кальяни-бари та інші заклади з терасами, де можна відпочити на свіжому повітрі.

Раніше ми вже перевірили на зручність та комфортність літніх терас заклади у центрі міста, в Центральному міському парку та на ділянці вулиці Пирогова, а також – у мікрорайонах «Вишенька» та «Поділля».

Читайте також: Поїсти на свіжому повітрі: огляд літніх майданчиків центру Вінниці. ФОТО/ГРАФІКА

Літні майданчики вінницьких закладів: Центральний парк та вулиця Пирогова. ОГЛЯД

Літні тераси на Вишеньці: огляд вінницьких відкритих майданчиків. ФОТО

На дахах і з пивними діжками: огляд літніх майданчиків Поділля. ФОТО

Нині ж пропонуємо вашій увазі огляд літніх майданчиків у районі Замостя. Зауважимо, що в першу чергу звертали увагу на те, наскільки просторим є майданчик, чи дозволено там палити та яка атмосфера панує загалом. Також дізнавалися про специфіку закладу та чи підходить він для візитів із дітьми й відповідно – чи є у ньому дитяча кімната.


Гриль-паб «Вінницька реберня»

Адреса: вулиця Київська, 3-а. Контакти: 063-036-04-45
Графік: 12:00-24:00 (кухня – до 23:00)
Майданчик: на 220 місць

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як ідеальне місце для відпочинку компаній різного формату: молодь, люди середнього та старшого віку, батьки з дітьми, закохані пари. Розташування на березі Південного Бугу додає закладу особливого шарму.

Інтер’єр «Реберні» оформлено у стилі стімпанк: є кілька сотень тематичних предметів – починаючи від окулярів та завершуючи декоративними елементами по всій території закладу. До того ж, «арсенал» унікальних предметів постійно оновлюється.

Літніх майданчиків у «Реберні» два: перший розрахований на 60 місць та облаштований перед входом у приміщення. Другий – оновлений та розрахований на 160 осіб (а за потреби й більше), розташований безпосередньо біля води й відтак тут панує дещо «морська атмосфера».

Від сонця, дощу та вітру майданчики захищено великими парасольками. За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри, а за несприятливих погодних умов можна переміститися всередину приміщення (зала на 120 місць). Оскільки заклад розташовано на воді, гостям безкоштовно надають засоби захисту від комах.

Розмежування для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати у закладі немає, проте у наявності є дитячі стільчики, розмальовки, фломастери, дитячі та дорослі журнали. Також нещодавно адміністрація закладу облаштувала невеличку парковку для велосипедів.

Атмосферності закладу також додають металеві картини, розміщені вздовж майданчику, а незабаром у закладі має з’явитися ще кілька тематичних предметів та локацій. Музика лунає відповідна: власні підбірки року та стимпанку, а кожні п’ятницю, суботу та неділю – грає жива музика (акордеон).

Також «Реберня» володіє «парком» плавтранспорту: за 250 гривень (30 хвилин) можна покататися на гондолі, а за 40 гривень (1 година) – орендувати катамаран.

Читайте також: Венеція по-вінницьки: у місті з’явився гондольєр. ВІДЕО

Що стосується кухні, то у «Реберні» вона доволі різноманітна. Звісно, найпопулярнішими стравами у закладі є реберця та страви з мангал-меню. Наприклад, тут можна спробувати медові, гострі та реберця-барбекю, а також – стейки, скумбрію, грузинський лаваш та овочі з мангал-меню.

Окремо варто відзначити пиво, яке пропонує своїм гостям «Реберня». Цей напій тут – тільки крафтовий. За словами адміністратор, “спеціально для цього закладу” варять пиво кілька українських компаній. Зокрема йдеться про крафтове пиво «Опойний Джбаник», «Старовар», «Медова душа». Також у «Реберні» є вишневий пунш та три види сидру: яблучний, грушевий та чорничний.

Окрім того у меню закладу – Crazy-меню: наприклад, можна запросити на 1 годину за свій стіл офіціанта, мангальщика чи навіть директора – коштує така послуга від 600 до 2 500 гривень. Також тут можна звільнити на цілий день того чи іншого працівника. Щоправда зауважимо, що ці «послуги» мають все ж жартівливий характер й відтак – ними ще ніхто не скористувався.

Ціни на основні страви: реберця – 98-148 гривень, стейки – 82-148 гривень, «Сети» (від 1 до понад 3 кілограмів) – 300-1 041 гривня. Десерти (морозиво, фруктові нарізки) – 25-85 гривень. Кальяни (25 видів) – 150 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, ель) – 28-76 гривень, сидр – 30 гривень, пунш – 28 гривень, настоянки – 12-55 гривень за 50 грамів, вино – 140-200 гривень за пляшку.

This slideshow requires JavaScript.


Кафе «Люля-кебаб»

Адреса: площа Героїв Чорнобиля, 1
Контакти: 093-000-11-61
Графік: 13:00-23:00 (під час трансляції матчів – до 24:00)
Майданчик: на 120 місць

Wi-Fi відсутній

Заклад позиціонується як літнє кафе для компаній молоді різного формату. Основний акцент у стравах – на мангал-меню.

Літній майданчик облаштовано дерев’яними стільцями та столами, а окремо є зона із диванами, де гості зазвичай курять кальян (його можна замовити з 19-ї години). Розмежування на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати також немає.

За потреби увечері у «Люля-кебабі» гостям пропонують теплі ковдри. Від сонця та дощу майданчик захищено тільки парасольками, відтак у негоду тут навряд чи буде комфортно, особливо враховуючи те, що закритого приміщення у закладу немає.

У «Люля-кебабі» лунає власна підбірка української та російської музики різних форматів, втім зауважимо, що на момент візиту журналістів – тут грала російська попса.

Серед хорошого – спеціально встановлений для перегляду футбольних матчів проектор та екран. У день, коли транслюються такі події – заклад продовжує роботу на годину – до 24-ї.

Що стосується кухні, то як вже зазначалось, головна «фішка» закладу – мангал-меню, в якому рибні та м’ясні страви, шашлик, лаваш з різними начинками та різною формою подачі. Втім у меню взагалі немає якихось салатів чи інших звичних страв.

Ціни на основні страви: люля-кебаб у лаваші (200 грамів) – 70 гривень, на тарілці (100 грамів) – 35 гривень. Шашлик (яловичина або свинина,100 грамів страви) – 40 гривень, шашлик у лаваші (200 грамів) – 80 гривень. Лаваш на мангалі (з сулугуні або бринзою, 200 грамів) – 55 гривень. Овочева нарізка (300 грамів) – 40 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 25 гривень. Мохіто, квас – 10 гривень. Молочні коктейлі – 30 гривень. Кальяни – 160-200 гривень.


Ресторан «БуГай»

Адреса: вулиця Кармелюка, 1-а. Контакти: 067-877-44-88, 093-277-78-85
Графік: 11:00-1:00
Майданчик: на 50 місць

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як ідеальний для відпочинку великими компаніями. Кухня – переважно європейська.

Літня тераса поділена на кілька зон: окремі столики просто неба, групи столиків під тентовим накриттям та ще 7 окремих закритих альтанок для відпочинку великих компаній. У альтанках доволі затишно: вони облаштовані м’якими диванами, великими столами, вечірнім освітленням, а на стінах – висять картини.

Загалом територія чиста та охайна. За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри, а за негоди можна перейти до приміщення закладу.

У закладі пишаються майстерністю приготування бограчу (70 гривень) та стравами мангал-меню. Розмежування майданчику на зони для курців та тих, хто не палить – немає, також у «БуГаї» відсутні кальяни.

Дитячої кімнати у закладі немає, проте є безкоштовний для відвідувачів дитячий майданчик.

Музика у закладі лунає з власної підбірки: зарубіжна та українська різних стилів. Кожні п’ятницю, суботу та неділю у заклад запрошують діджея.

Ціни на основні страви: салати – 45-230 гривень, м’ясо – 540-580 гривень, овочі-гриль – 75 гривень за 200 грамів. Вартість пива (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 40-70 гривень.


Паб «River Pub»

Адреса: вулиця Кармелюка, 2. Контакти: 098-477-47-01, 063-773-99-01
Графік: будні 12:00-2:00 (кухня – до 24:00), п’ятниця, субота – 12:00-4:00 (кухня до 2:00)
Майданчик: на 288 місць

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як ідеальне місце відпочинку молоді, в тому числі. Кухня – переважно європейська, з окремими стравами японської.

Майданчиків у «River Pub» фактично два: один на 240 осіб – захищений тентовим накриттям, а також нова тераса на 48 місць – захищена парасольками. За потреби гостям пропонують теплі ковдри. Обидва майданчики облаштовано мінімалістичними дерев’яно-металевими стільцями та столами.

Зазначимо, що всередині приміщення створена «рок-н-рольна» атмосфера, а ось літні майданчики, розташовані близько до набережної – не мають жодних характерних для закладу елементів декору й відтак виглядають як тераси звичайного літнього кафе.

Розмежування майданчику на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати у закладі немає. Загальна атмосфера «River Pub» – всередині приміщення доволі гостинна та затишна, втім на літніх майданчиках (особливо на більшому) – доволі гамірно.

Музичний супровід у «River Pub» – власна підбірка зарубіжного рок-н-ролу та року, а кожні п’ятницю та суботу всередині приміщення влаштовуються концерти або виступи вокалістів.

У «River Pub» пишаються майстерністю приготування страв з мангал-меню: риба, овочі, лаваш, шашлик тощо. З напоїв тут популярне крафтове пиво River Beer та інші види пива, а також – алкогольні коктейлі (понад 30 видів).

Ціни на основні страви: страви гриль-меню: риба 47 гривень (100 грамів), овочі (63 гривні (300 грамів), лаваш – 39 гривень (225 грамів), шашлик – 42 гривні.
Кальян – 160-320 гривень. Алкогольні коктейлі – 40-90 гривень, безалкогольні – 30-40 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 35-65 гривень.


Кафе-бар «Chilli Pizza»

Адреса: проспект Коцюбинського, 78. Контакти: (0432) 50-88-60, 067-285-70-99
Графік: 11:00-24:00, понеділок – 12:00-24:00
Майданчик: на 48 місць

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як ідеальне місце для відпочинку компаній різного формату. Кухня – переважно європейська.

Від сонця, дощу та вітру літній майданчик захищено тентовим накриттям та шторами. Терасу облаштовано м’якими диванами та зручними столами, на підлозі – штучний «газон». Музика у закладі – зарубіжна, лунає переважно з власної підбірки (різних стилів). За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри.

Розмежування майданчику на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитяча кімната у закладі є: вона облаштована м’якими килимками, лабіринтом, іграшками та розмальовками. Для відвідувачів закладу кімната безкоштовна. Вихователька працює у певний час: будні – 17:00-24:00, п’ятниця – 14:00-24:00, субота та неділя – 12:00-24:00. Діти до трьох років можуть перебувати на майданчику тільки з батьками. Дітей старше 8-річного віку не допускаються на другий ярус майданчику із лабіринтом.

Також є окреме дитяче меню із різноманітними, оригінально оформленими стравами. Наприклад, малечі пропонується кілька страв на основі картопляного пюре, яке компонують із котлетою, тим чи іншим салатом, картоплею фрі та іншими інгредієнтами.

Що стосується кухні загалом, то у «Chilli Pizza» кажуть, що акценту на чомусь окремому у стравах – немає: усіх категорій порівну. Невдовзі у меню планують додати сезонні страви із використанням ягід та овочів.

Нині ж у закладі пропонують різноманітні салати, гарячі та холодні закуски. Також є великий вибір піци: від класичної до страви із морепродуктами. Також можна замовити піцу із тими чи іншими інгредієнтами на власний смак.

Окремо також представлені «сети» до пива. Наприклад, можна замовити «сковорідку» з картоплею, грибами, м’ясом, ковбасками та соусом (250-300 грамів). В середньому така страва коштує 69-89 гривень.

Серед напоїв тут популярний «Бірмікс», в якому за основу береться світле пиво та додається той чи інший сироп (25 гривень). Кальянів у закладі немає.

Ціни на основні страви: салати – 40-80 гривень, піца (залежно від діаметру – 30-50 сантиметрів) – 70-150 гривень, пивні закуски – 19-49 гривень, пивні «сети» – 135 гривень. Страви з дитячого меню – 49-63 гривні. Пиво (пляшкове (тільки безалкогольне), розливне; світле, темне, нефільтроване) – 20-43 гривні, сидр – 25 гривень.

 


Ресторан «Аристократ»

Адреса: вулиця Івана Бевза, 17. Контакти: 068-257-00-05, 093-257-00-05
Графік: 7:30-до останнього клієнта (кухня – до 23:00)
Майданчик: на 24 місця

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як престижний ресторан в однойменному готелі. Майданчик, що було відкрито тільки цьогоріч – підходить для відвідування невеликими компаніями, для побачень та ділових зустрічей. Кухня – переважно європейська.

Майданчик розмежовано на дві частини з однаковою кількістю столиків – для курців та тих, хто не палить. Обидві локації захищено від сонця, дощу та вітру тентовим накриттям, шторами. Окрасою майданчику є квіти у підвісних кашпо та красиві ковані меблі із м’якими подушками.

Дитячої кімнати у закладі немає, проте для малечі наявні розмальовки та фломастери. За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри.

Кухня у «Аристократі» – переважно європейська, представлена у широкому асортименті. Салати, перші та другі страви, десерти, мангал-меню та інші страви представлені у красивому україномовному меню, втім окреме меню зі сніданками – російськомовне.

Також, починаючи із 7:30 та до 11-ї тут гостям пропонують комплексні сніданки із безкоштовною кавою: наприклад можна замовити «англійський сніданок» (яйця, бекон, сосиски, овочі та тости), «типовий французький» (йогурт, сік, круасан), «яйця Бенедикт» (бутерброд з підсмаженого тосту або булочки з яйцями-пашот, беконом чи шинкою та голландським соусом).

Серед страв, окрім класичних – є й незвичайні: наприклад, салат із грушею та сиром «Дор-блю» (230 грамів – 98 гривень), телятина з білими грибами під трюфельною пастою (230 грамів – 245 гривень). Окремо є й «сети»: наприклад, «тарілка» із трьома видами м’яса завважки понад кілограм (450 гривень).

Серед напоїв тут популярні вина, яких тут представлено 36 видів – вони відрізняють за країною-виробником, міцністю та звісно, сортом. Адміністрація закладу каже, що саме у «Аристократі» навіть найвибагливіші гості знайдуть саме те вино, що бажають.

Ціни на основні страви: м’ясні страви – 120-160 гривень, салати – 65-220 гривень, стейки – 75-105 гривень, десерти – 30-95 гривень, шашлик – 45-65 гривень. Сніданки – 50-120 гривень.
Вино – 195-1 065 гривень за пляшку. Алкогольні коктейлі (понад 30 видів) – 45-130 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 36-50 гривень. Фреші – 30-70 гривень, лимонад – 50 гривень. Кальяни – 180 гривень. Також у період з 13:00 до 16:00 діє знижка 20% на все меню.


Траторія «Terra Mare»

Адреса: проспект Коцюбинського, 76-а. Контакти: (0432) 27-53-89, 093-158-00-77
Графік: 11:00-23:00
Майданчик: на 69 місць

Wi-Fi працює

Terra Mare позиціонується як сімейний ресторан з італійською, японською та українською кухнями. Загалом по місту є три мережеві заклади: по проспекту Коцюбинського, 76-а, вулицях Зодчих, 34 та Келецька, 61-а.

Ми раніше відвідали піцерію по Келецькій (огляд майданчиків мікрорайону «Вишенька») та на Зодчих (огляд майданчиків мікрорайону «Поділля»), а нині – по проспекту Коцюбинського. Заклади фактично відрізняються між собою тільки літніми терасами.

Майданчик поділено на дві окремі зони: для курців (кальянів немає) є тераса на 47 місць, облаштована мінімалістичними дерев’яними столиками та плетеними стільцями.

Інша зона (трохи менша – на 22 особи) – для тих, хто не палить. Локація облаштована такими ж меблями та додатково – м’якими стільчиками, а також цьогоріч адміністрація встановила два стільчики для дітей (дитячої кімнати немає). Обидві локації прикрашено квітами у підвісних кашпо, встановлене додаткове освітлення. За потреби у Terra Mare гостям запропонують теплі ковдри.

Що стосується музичного супроводу, то у Terra Mare грає власне радіо зі збірками зарубіжної популярної музики, а на спеціальному екрані – періодично транслюються кліпи.

У закладі пишаються майстерністю приготування різноманітних страв італійською кухні: зокрема тут можна скуштувати понад 20 видів піци, що приготована за класичними італійськими рецептами (на пишному чи тонкому коржі).

Окрім страв, котрі тут можна скуштувати протягом усього року, в Terra Mare є спеціально розроблене до літа меню, де у кожній страві є ті чи інші морепродукти. Наприклад, тут можна спробувати піцу з тунцем, морським окунем, мідіями або ж з лососем.

Серед гарячих страв літнього меню – паста із кальмарами, тигровими креветками, мідіями та сиром; овочі з кальмарами по-тайськи; мідії з беконом та овочами у пиві; лосось із селеро-фенхелевим пюре тощо. Також у Terra Mare працює служба доставки.

Ціни на страви літнього меню з морепродуктами: піца (діаметром 25 та 35 сантиметрів відповідно) – 92-125 та 168-239 гривень, салати – 129-162 гривні, холодні закуски – 141-169 гривень, гарячі страви – 108-177 гривень. Ціни на інші страви: піца – 230-270 гривень, суші – від 31 гривні, набори суші (вагою у 1 кілограм) – 579 гривень, десерти – від 32 гривень. Пиво (розливне, пляшкове; світле, темне, нефільтроване, безалкгольне) – 25-56 гривень. Із 11:00 до 16:00 діє знижка 20% на все меню.


Гастрономічний бар «Батискаф»

Адреса: проспект Коцюбинського, 43-б. Контакти: 096-570-50-13
Графік: 8:00-24:00 (кухня працює до 23-ї години)
Майданчик: на 64 місця

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як гастро-бар для сімейного відпочинку та для відвідування компаніями різного «формату». Кухня – європейська, доволі різноманітна.

Майданчик розташовано на другому поверсі та облаштовано зручними столиками, плетеними стільчиками з подушками та дерев’яними лавками із м’якими сидіннями. Територія прикрашена квітами, є вечірнє освітлення, на підлозі – штучна «трава». З тераси відкривається красивий вид на проспект. Загалом атмосфера – доволі затишна та спокійна.

Розмежування майданчику на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати у закладі немає, проте наявні два стільчики для найменших відвідувачів.

Від сонця, дощу та вітру майданчик захищено дахом, парасольками та скляними «стінами», а за несприятливої погоди можна сховатися всередину приміщення або загорнутись у теплу ковдру.

Кухня відповідає категорії закладу «гастро-бар» – різноманітна та оригінальна. Наприклад, саме у «Батискафі» можна скуштувати той чи інший продукт (наприклад, морепродукти, м’ясо, птицю тощо)  у вигляді салату, окремої закуски, у складі перших чи других страв тощо.

Є великий вибір салатів: класичні, фітнес-салати, вегетаріанські тощо. Наприклад, серед оригінальних – «Гетьман»: зі смаженою куркою, житніми сухариками, міксом салатів, сезамом, вустерширським соусом та діжонською гірчицею (95 гривень).

Також можна спробувати «Тунчик» – фітнес-салат з м’яса океанічного тунця з крес-салатом, червоною квасолею, фірмовим соусом та в авторській подачі (110 гривень за 200 грамів страви).

Є оригінальні закуски: «Дзадзикі» – грецька закуска-салат з грецького йогурту, огірка, часнику, лимона та оливкової олії (40 гривень за 160 грамів). Або ж наприклад, закуска з сиру сулугуні, обсмаженого у пшеничних сухариках (80 гривень), чи сиру тофу, обсмаженого на грилі з овочами (100 гривень). Також у «Батискафі» можна скуштувати Лососевий тартар у мушлях – вишукану французьку закуску з сьомгою, каперсами, огірком та секретним інгредієнтом (195 гривень за 220 грамів).

У меню – різноманітні пасти та тортилья: із м’ясом, морепродуктами, грибами тощо. Коштують такі страви від 85 до 120 гривень (в основному за 250 грамів).

Для великих компаній також передбачені різноманітні набори або ж страви розміру XXL. Наприклад, форель, запечена з овочами завважки від 450 грамів – 270 гривень; казанок чорноморських мідій із різними соусами (150-375 гривень, 500-900 грамів відповідно); шашлик з тигрових креветок – з овочами та соусом (145 гривень за 240 грамів). Також з 12:00 до 17:00 відвідувачам закладу пропонуються різноманітні «збірні» бізнес-ланчі.

Серед напоїв у закладі популярне крафтове пиво: «Varvar», «Ципа» та «Правда». Окрім того, у меню – понад 20 видів вина, 16 видів коктейлів, понад 10 видів міцних напоїв.

Ціни на основні страви: гарніри – 35-60 гривень, супи – 45-115 гривень, Кава та напої на її основі – 30-100 гривень, лимонади – 35 гривень, чай – від 30 гривень, смузі та фреші – від 15 гривень, коктейлі – 99-115 гривень, вино – 260-520 гривень за пляшку. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 55-70 гривень.


Кафе «Вінницькі куркулі»

Адреса: проспект Коцюбинського, 70-а. Контакти: 068-274-64-64
Графік: 11:00-2:00 (кухня – 12:00-23:00)
Майданчик: на 32 місця («прихований» – на 50 місць)

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як ідеальний для відпочинку великими компаніями різного «формату». Кухня – переважно українська.

Майданчик облаштовано дерев’яними столами та стільцями, прикрашено кількома підвісними кашпо із квітами. Втім недоліком можна назвати близьке розташування закладу до дороги та водночас – оскільки поруч є торгівельний центр – великої кількості перехожих.

Розмежування майданчику на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати у закладі немає. Музика зазвичай лунає зарубіжна різних стилів – з власної підбірки закладу та радіо.

За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри. Від сонця, дощу та вітру майданчик захищено хіба парасольками. Також зауважимо, що фотографиня Vежі виявила ще один, дещо «прихований» – але літній майданчик, про який адміністраторка жодним словом у розмові не обмовилась.

Знайти цю терасу можна, якщо зайти всередину приміщення та пройти через увесь заклад. Локація є більш затишною порівняно із «першою» та в цілому – дещо усамітненою, облаштована зручними столиками та стільцями (подекуди – навіть кріслами), захищена дахом.

Кухня в «Куркулях» переважає українська. Наприклад, тут можна замовити сковорідку свіжини (150 гривень за 500 грамів) або «м’ясну дошку» – із шашликом з курятини, ковбасками, крильцями та лавашем з бринзою (280 гривень за 1 кілограм страви).

Серед інших страв – традиційні українські вареники та голубці, перші страви. До пива, до речі, можна замовити…. цілу «миску карасів» (75 гривень за 500 грамів страви). Зауважимо, що крафтового пива у «Куркулях» немає.

Ціни на основні страви: салати – 38-110 гривень, вареники з сулугуні або з грибами – 48 гривень (250 грамів), голубці – 45 гривень (300 грамів страви). Кальяни – 135-170 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 22-65 гривень.


Піцерія «Челентано»

Адреса: проспект Коцюбинського, 70-а. Контакти: 067-430-35-73
Графік: 9:00-23:00
Майданчик: на 30 місць

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як піцерія для відпочинку компаній різних форматів. Раніше ми відвідали інше кафе з мережі «Челентано» по вулиці Келецькій, а нині – заклад на Замості. Піцерії відрізняються в основному літніми майданчиками та деякими окремими стравами у меню.

Майданчик по проспекту Коцюбинського облаштовано охайними плетеними стільчиками з м’якими подушками та столами зі скляними поверхнями. Від сонця локацію захищає тентове накриття, втім за негоди доведеться ховатися всередину приміщення або ж загортатись в ковдру. Майданчик розмежовано на зони для курців та тих, хто не палить – відповідно ліворуч та праворуч від входу до піцерії.

Оскільки «Челентано» – піцерія, то й акцент відповідно – на широкому асортименті піци. Зокрема тут можна обрати з-поміж її 14 видів або ж «створити» унікальну, замовивши ті чи інші складові.

Також доволі популярними тут є млинці – з шоколадом, ваніллю та кремом (від 39 до 69 гривень). А ще у закладі пишаються десертами власного виробництва: морозиво, тістечка, струделі, желе та суфле. Ці та інші десерти коштують в середньому 25-39 гривень за 90-200 грамів.

З напоїв тут популярні кава – класична та холодна – та чаї (пакетовані та фруктові) в широкому асортименті.

Ціни на основні страви: сніданки – 30-45 гривень, кава – 20-33 гривні, чай – 25 гривень за чайничок, молочні коктейлі – 23-38 гривень, коктейлі алкогольні – 50-90 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване) – 29-39 гривень. Піца (діаметром 40 сантиметрів) – 63-117 гривень.


Арт-кулінарія «Десерт»

Адреса: вулиця Замостянська, 26. Контакти: 093-947-49-14
Графік: 10:00-23:00 (кухня – 11:00-22:30)
Майданчик: на 52 місця

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як ідеальний для сімейного відпочинку, побачень та ділових зустрічей. Кухня – італійська та європейська, із великим розмаїттям оригінальних солодощів, в тому числі – з-за кордону.

Майданчик облаштовано дерев’яними столами та стільчиками, окремо є три м’які крісла. Від сонця, дощу та вітру майданчик захищено тентовим накриттям та шторами. За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри.

Розмежування майданчику на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати у закладі немає, проте найменшим гостям можуть надати розмальовки, також наявний один дитячий стільчик. Окрасою тераси є квіти у підвісних кашпо.

Музика тут лунає з власного радіо – зарубіжний лаунж. Загалом атмосфера закладу – доволі затишна, спокійна та розслаблена.

Звісно, у закладі з назвою «Десерт» – пишаються майстерністю приготування саме солодощів. Фактично, навіть класичні та загальновідомі десерти (понад 30 видів) тут готують виключно за оригінальними італійськими рецептами та технологіями.

Наприклад, здавалося б звичайне пісочне тістечко «корзинка» – включає у себе крем та обов’язково – фрукти (17 гривень за 100 грамів). Також, у «Десерті» нібито звичний смаколик «трубочки» – готують із додаванням цукатів, а у якості власне трубочки – оригінальна трубочка «канолі», яку закуповують безпосередньо в Італії (30 гривень за штуку).

Серед інших оригінальних десертів – торт «Лимончелла» із білим бісквітом, йогуртовим суфле, шматочками полуниці та лікером «Лимончелло» (15 гривень за 100 грамів). Можна також спробувати «Бомбу» – шоколадний бісквіт із заварним та шоколадним кремами, бананом, малиною та какао (19 гривень/100 грамів). Апетитно виглядає й нібито звичайна «ромова бабка» – з фруктами або шоколадною пастою та заварним кремом (17 гривень за 100 грамів).

Зауважимо, що більшість десертів – вагові, відтак ціна вказана саме за 100 грамів, в той час коли тістечко може важити й 200 грамів.

Та окрім десертів – у закладі своїм гостям можуть приготувати й інші страви: піцу, салати, млинці, бургери тощо. Щодо останнього, то всього є чотири види бургерів, два з яких – розміру XXL. Наприклад, з двома котлетами, картоплею по-селянськи, салатом «айсберг», маринованими огірками, сиром, свіжими томатами та соусом. Коштує така страва залежно від котлети: 119 гривень – з курячою, 139 гривень – з телятиною.

Ціни на основні страви: десерти – 14-51 гривень за 100 грамів, салати – 43-105 гривень, млинці – 64-84 гривні (250-300 грамів), піца (діаметр 30 сантиметрів) – 69-119 гривень, перші страви – 33-59 гривень, овочеві страви з Wok-меню – 84-107 гривень.
Чай – 44-48 гривень за чайничок, холодні напої на основі кави – 29-63 гривні. Смузі – 42 гривні, Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 26-65 гривень. Кальяни (можна замовити з 15:00) – 150-420 гривень.

 


Піцерія «Milano»

Адреса: вулиця Академіка Янгеля, 65. Контакти: (0432) 66-47-27, 063-387-97-57, 067-155-08-38
Графік: 11:00-23:00 (кухня – до 22:30)
Майданчик: на 24 місця

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як комфортне місце для відпочинку компаній різного формату. Кухня – переважно європейська.

Літній майданчик облаштовано красивими та зручними диванами із м’якими сидіннями та дерев’яними столами. Терасу прикрасили квітами, невеличкими деревцями та вечірнім підсвічуванням. Від сонця, дощу та вітру майданчик частково захищено дахом, що плавно «переходить» у стіну.

Розмежування майданчику на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати у закладі немає, проте є розмальовки та фломастери, окреме дитяче меню. За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри. Музика – зарубіжний лаунж з власної підбірки. Атмосфера закладу загалом – доволі приємна та спокійна.

Звісно, у піцерії «Milano» пишаються майстерністю приготування та широким асортиментом піци – понад 18 видів (також можна обрати інгредієнти окремо), усі – на тонкому коржі та випікаються у спеціальній італійській печі.

Серед оригінальних – «Піца-бургер», де котлета зі свинини загортається разом із моцареллою, маринованим огірком та цибулею у «конверт» з тіста та подається із картоплею «фрі» (180 гривень). Цікавий набір інгредієнтів має піца «Пера» – вона готується із додаванням груші, сиру «Горгондзола», грецьким горіхом, пармезаном та м’ятою (120 гривень).

Інша авторська піца – «Цезар» складається з курячого філе, бекону, міксу салатів та із використанням, за словами адміністратора – «секретного унікального соусу» (115 гривень). Фірмова піца «Milano» – містить салямі, запечене куряче філе та брокколі (100 гривень). Оригінальною у «Milano» є навіть грибна піца, в яку додають одразу три види грибів: шампіньйони, білі гриби та лисички (160 гривень).

Окрім піци у меню є також перші страви. Наприклад, крем-супи з лососем, куркою та шампіньйонами, супи з фрикадельками та інші. Салати – різноманітні: класичні та авторські, овочеві, із язиком, перепелиними яйцями, копченою куркою, грибами тощо.

Також окремо є пивне меню: сухарики, чіпси, бастурма, мариновані свинячі вуха, міні-чебуречки зі сметанним соусом. Для великих компаній передбачені «пивні тарілки». Наприклад, №1 (600 грамів) – три види ковбасок, сухарики та соуси за 250 гривень, №2 (380 грамів) – бастурма, чіпси, сухарики, вушка свинні гострі, соус сальса – 130 гривень, №3 (750 грамів) – 160 гривень.

Є сезонне меню, з якого зокрема можна замовити крем-суп з лососем (39 гривень), рибу-рол в апельсиново-імбирному соусі (98 гривень), рибу-рол запечену з вугрем та овочами (153 гривні) та інші оригінальні страви.

Що стосується дитячого меню, то у «Milano» малечі пропонують кілька видів салатів (34-58 гривень), піци (70-120 гривень) та десертів.

Ціни на основні страви: піца – (діаметр 33 сантиметри) – 70-190 гривень, салати – 38-148 гривень, гарніри – 32-69 гривень, супи – 29-39 гривень, десерти – 25-42 гривні, пивне меню – 26-49 гривень.
Чай – 27 гривень (500 мл), кава – від 16 гривень, фреші – 35 гривень, вина – 110-200 гривень (пляшка), коктейлі – 29-90 гривень, безалкогольні коктейлі – 25-38 гривень, лимонад – 46 гривень, мохіто – 87 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 20-35 гривень.


Бар «American Bar & Grill»

Адреса: вулиця Київська, 50-а. Контакти: 067-219-55-24
Графік: цілодобово, без вихідних (майданчик – 14:00-2:00)
Майданчик: на 55 місць

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як тематичний бар в американському стилі, ідеальний для відпочинку компаній різного «формату». Кухня – американська.

Майданчик облаштовано м’якими стільцями, червоно-чорними диванами, зручними дерев’яними столиками. Окрасою тераси є квіти та красиве вечірнє освітлення, а незабаром на майданчику додатково влаштують «зелену зону».

За потреби увечері гостям закладу пропонують теплі ковдри. Від сонця, дощу та вітру майданчик захищено дахом та шторами. Розмежування тераси на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитяча кімната з іграшками та розмальовками у закладі є, для відвідувачів вона безкоштовна. Музика у «Амбарі» – з власної підбірки, що включає у себе хіти в американському стилі від 60-тих і до сьогодні.

Що стосується кухні, то тут вона стилізована (як і меню закладу). Наприклад, салати – названі на честь американських президентів, холодні закуски – героїв «Діснею», а гарячі – на честь героїв американських кіно-стрічок.

Стейки (п’ять видів) готуються за класичними американськими технологіями: м’ясо «витримується» протягом двох тижнів на солі, в результаті чого воно пом’якшується природнім шляхом, а згодом – готується в хоспері.

Серед бургерів одним з найбільш популярних є «Тарантіно» – зі стейком «Шатобріан» та «Дабл-Вождь червоношкірих» із подвійною котлетою з яловичини (105 гривень). До усіх бургерів в «Амбарі» подається порція картоплі «фрі».

Окрім того, у «Амбарі» є сезонне меню. Наприклад, можна скуштувати авторські салати з полуницею (70 гривень), томатний суп з кукурудзою (45 гривень) чи навіть бургер, в якому замість котлети – кальмар (125 гривень).

Для великих компаній у «Амбарі» передбачені сети: «Для крутих перців» зі стейком, курячою грудкою-гриль, свинячими ребрами «Барбекю», картоплею, салатом та соусами (345 гривень за 930 грамів). «Сет супер-героїв» включає у себе стейки, картоплю, салат та три види соусу (395 гривень за 970 грамів). «Сет Незалежності» – це набір з мисливських, курячих ковбасок та ковбасок зі свинини та яловичини, з картоплею, сирним та гірчичним соусами (250 гривень за 610 грамів).

Пиво у «Амбарі» – крафтове, чотирьох видів та приготоване на власній пивоварні. Заклад пропонує гостям ознайомитись із усіма видами, замовивши дегустаційний пивний «сет», в якому кожного виду цього напою – по 250 мілілітрів (68 гривень).

Також з напоїв тут популярні бурбон, шотландське та ірландське віскі, яблучний або грушевий бренді «кальвадос» та домашні міцні настоянки (яблучно-цедрова, перцево-медова, яблучна зі спеціями з дубових бочок).

Ціни на основні страви: стейки – в середньому 100 гривень (100 грамів), бургери – в середньому 85 гривень, салати – 55-85 гривень. Кальяни (6 видів) – 170-210 гривень.
Пиво крафтове (розливне; світле, темне, нефільтроване) – 30-36 гривень, пляшкове (світле та безалкогольне) – 30-45 гривень. Віскі, бурбон – 50-130 гривень (50 мл), настоянки – 25-50 гривень (50 мл), авторські коктейлі – 50-150 гривень.


Арт-кафе «The Factory»

Адреса: вулиця Грибоєдова, 3. Контакти: 096-785-98-88
Графік: 11:00-23:00 (кухня – до 22:30)
Майданчик: на 50 місць

Wi-Fi працює

Заклад позиціонується як ідеальне місце для відпочинку компаній різного формату, для побачень та ділових зустрічей. Кухня – європейська та турецька.

Літній майданчик та одна окрема альтанка на території закладу з’явилися тільки цьогоріч. Локацію облаштовано красивими та зручними диванами, кріслами та стільцями, а також – охайними дерев’яними столами. Терасу прикрашено квітами, встановлене красиве вечірнє освітлення, є два телевізори, де транслюються музичні кліпи або футбольні чемпіонати.

Розмежування на зони для курців та тих, хто не палить – немає. Дитячої кімнати у закладі немає, проте є окремо облаштований гойдалками дитячий майданчик. Від сонця, дощу та вітру літню терасу захищено дахом, загороджено дерев’яним парканом.

За потреби увечері тут своїм гостям пропонують теплі ковдри. Музика у закладі лунає з власної підбірки різних стилів. Атмосфера у «The Factory» – напрочуд гостинна, спокійна та затишна.

Також зауважимо, що тільки у «The Factory» зголоднілим та спраглим журналістам одразу запропонували та, попри відмови, принесли надзвичайно смачну турецьку пахлаву із морозивом та чай. Десерт, до речі, готував пан Хасан – неймовірно харизматичний співробітник закладу, який не пошкодував начинки для своєї страви й взагалі – запросив Vежу до себе на кухню.

Відтак, переходимо до кухні. У «The Factory» готують страви української та турецької кухонь, але за принципової позиції закладу – в жодній страві немає свинини. Зазначимо також, що адміністрація закладу наполягає, що усі продукти, які використовуються для приготування тієї чи іншої страви – купують тільки у перевірених постачальників.

Серед страв турецької кухні, окрім «класичного» шашлику найпопулярнішим є люля-кебаб – з телятини або баранини. Страва подається одразу із гарніром – рисом та овочами, та коштує від 135 до 150 гривень (300 грамів – вага саме м’яса). Також є різноманітні супи, салати, холодні та гарячі закуски, турецькі «коржики» тощо. Усі страви готуються за оригінальними турецькими рецептами та із використанням тільки перевірених технологій.

З оригінальних страв у «The Factory» можна скуштувати суп «Мерджмек» – з сочевицею, овочами, спеціями та м’ятою (65 гривень), а ще – джаджик – холодний соус-закуску, що приготований на основі домашнього йогурту, з огірком, часником та приправами.

З європейської кухні у «The Factory» готують традиційні перші та другі страви, салати та десерти, з української – тільки борщ. Є широкий асортимент піци (15 видів), а для дітей – десертів. Наприклад, «шоколадний фондан» (65 гривень), чізкейк (75 гривень), грушево-яблучна шарлотка з морозивом (45 гривень), торт «Наполеон» (55 гривень), морозиво – 11-30 гривень.

Ціни на основні страви: «пахлава медова» – 65 гривень, десерти – 11-75 гривень, салати – 50-75 гривень, основні рибні та м’ясні страви європейської кухні – 85-265 гривень, піца – 37-187 гривень (діаметр 35 сантиметрів), супи – 52-80 гривень. Кальян (2 види – «Al fakher» та «Щербет») – 150-180 гривень.
Чай турецький – 10 гривень за чашку, напій айран – 15 гривень, молочні коктейлі – 45 гривень, лимонад – 38 гривень (500 мл), мохіто – 45 гривень. Пиво (пляшкове, розливне; світле, темне, нефільтроване, безалкогольне) – 35-85 гривень.

Читайте також: Поїсти на свіжому повітрі: огляд літніх майданчиків центру Вінниці. ФОТО/ГРАФІКА

Літні майданчики вінницьких закладів: Центральний парк та вулиця Пирогова. ОГЛЯД

Літні тераси на Вишеньці: огляд вінницьких відкритих майданчиків. ФОТО

На дахах і з пивними діжками: огляд літніх майданчиків Поділля. ФОТО

Фото Ольги Мірошниченко

Автор: Юлія Плахтій

Журналіст

Поділитись публікацією
Вгору