Мона чи Бразза: вінничани можуть обрати нового мешканця “Подільського зоопарку”. ГОЛОСУВАННЯ

Сьогодні, 19 березня, на сторінці “Подільського зоопарку” у Facebook опублікували голосування, аби вінничани самі обрали нову тваринку, яку привезуть до зоопарку. 

Новим мешканцем зоопарку може стати один із видів мавп – Бразза чи Мона.

– Нам цікава думка жителів Вінницької області, кого б вони хотіли бачити, – прокоментував Vежі директор зоопарку Євген Ткачик. – Після того, як побачимо, яка мавпочка цікавіша – будемо їх замовляти з-за кордону, ймовірно, із Сирії чи Туреччини. Спершу мавчпочки приїдуть до Одеси, де їм проведуть усі необхідні ветеринарні обстеження, вакцинацію, перевірять документи і лише потім привезуть до зоопарку.

Вартість мавпочок Бразза та Мона майже однакова і в середньому становить три тисячі доларів. У “Подільському зоопарку” планують придбати пару одного виду, аби мавпочки дали потомство. Невдовзі один із вольєрів, де наразі живуть Лемури котячі, звільниться – тварин переселять у нове помешкання, а у цей просторий вольєр із зимівником і планують заселити нових приматів.

– Спершу нам треба дізнатися, за яку тварину більше проголосують вінничани. Вже потім розпочнемо переговори, оформимо контракт і потім лише тварин привезуть і обстежать, якщо все добре – ми проплатимо гроші і заберемо мавп до Вінниці, – додав директор “Подільського зоопарку”. – Мавпа Мона спокійніша, а Бразза навпаки – енергійніша, холерик такий.

Мавпа Бразза

  • довжина голови й тіла 41-61 см, вага самців 7,4 кг, а самиць – 4,1 кг. Голова прикрашена яскравою оранжево-червоною у формі півмісяця плямою на лобі, також має білу морду з довгою білою бородою. Хутро в основному дрібно плямисте сіре і біле, з чорними кінцівками і хвостом. Країни поширення: Ангола, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Конго, Демократична Республіка Конго, Екваторіальна Гвінея, Ефіопія, Габон, Кенія, Судан, Уганда. Найбільша висота, на якій вид був записаний — 2200 м. Цей вид пов’язаний з річковими лісовими місцями перебування, у тому числі щільними болотними лісами, низинними тропічними лісами і гірськими лісами.

Мавпа Мона

  • поширена в Західній Африці. Морда і кінцівки чорного кольору, потилиця і спина каштаново-бурі. Над очима чорна смуга, а над нею ще інша бліда смуга, є жовтувато-білаборода. Довжина тулуба дорослого самця 55 см, а хвоста – 60 см. Самці зазвичай важать близько 5 кг, у той час як самиці зазвичай важать близько 4 кг.

Проголосувати можна за посиланням ТУТ. Орієнтовно голосування триватиме до 5 квітня, після чого дирекція зоопарку визначить мавпочку-переможця.

Автор: Дар'я Гоц

Поділитись публікацією
Вгору