Фестиваль сала у Вінниці стартував майже без сала. ФОТОРЕПОРТАЖ

О 13:00 на Майдані Незалежності у Вінниці мав розпочатися Фестиваль хліба, сала та ковбаси. Організатори обіцяли вінничанам надати змогу ознайомитися з традиційною українською м’ясною кухнею, а також з автентичними стравами Поділля.

Однак наразі на площі біля “мушлі” – лише пересувні холодильники зі звичайною “магазинною” ковбасою та сардельками, а також хлібом, бубликами та пиріжками та кількома короваями.

На фестиваль вже сходяться різноманітні відвідувачі: як працівники міської ради, котрі вийшли на обід, так і група байкерів, яка приїхала саме на фестиваль. Також є гурт жінок старшого віку – вони переважно зосереджені біля яток, де безкоштовно роздають хлібні та ковбасні вироби – на дегустацію.

Власне, сала на VinSALOFest серед розмаїття сосисок, ковбас та буженини нам довго не вдалося розшукати. Майже випадково, під товстим шаром харчової плівки в одному з холодильників вдалося помітити рулети із сала. Очікування скуштувати свіже, нарізане сало на шматку хліба, з цибулькою, солоним огірком чи часником, поки не справдилися.

Сподіваємося, що за деякий час фестиваль набере обертів, позаяк організатори обіцяли майстер класи з приготування традиційних подільських страв: пальцем пиханої ковбаси, приготування смальцю із зеленню, Бронницької вертути з яблуками, солонини на соломі. А о 16:00 почнеться головне дійство фестивалю: виготовлення гігантської канапки з вінницьким салом.

Що ще цікавого буде на сьогоднішньому фестивалі – читайте у нашому спеціальному матеріалі.

Фото Андрія Завертаного

This slideshow requires JavaScript.

Автор: Андрій Качор

Головний редактор Vежі

Поділитись публікацією

Інші новини