“Персонал повернеться з Польщі та сам попроситься назад”: як ресторатор Борисов у Вінниці вчив колег вести бізнес. ФОТО

Вже майже легендарний ресторатор Дмитро Борисов нещодавно завітав до Вінниці у простір “Люди Fusion Place”, що в ТРЦ “Мегамол”. 

Мета візиту Борисова – провести тренінг для всіх зацікавлених у розвитку ресторанного бізнесу Вінниці. Адже попри форсування туристичного потенціалу міста, ресторання складова міста досі лишає бажати кращого. Тож вінницькі власники та керуючі ресторанами, кав’ярнями, барами та кафе прийшли послухати людину, котра майже “з нуля” створила цілу мережу ресторанів в Україні, які приваблюють масу іноземців.

Сім’я ресторанів Дмитра Борисова об’єднує 16 різних за концепцією та настроєм закладів в Києві, а також різноманітні партнерські проекти в Україні та далеко за її межами. В “Сім’ю” входять зокрема демократичний гастрономічний ресторан «Барсук» (саме з нього багато років тому розпочалася історія Сім’ї), і мистецько-гастрономічний простір «Остання Барикада» (об’єднує ресторан сучасної української кухні, перший 100% український бар, музей новітньої історії та майданчик для мистецьких подій), азіатський стейк-хаус Oxota na Ovets, одеський ресторан та інтелігентний пивбар «Любчик», рибний ресторан РИБАLOVE, краб-хаус та сіфуд-бар Crabs Burger, ресторан японсько-перуанської кухні RONIN (тут можна спробувати страви гастрономічної традиції Nikkei), ресторан нової української кухні «Канапа» (тепер їх два: у Києва та Варшаві), ресторан сучасної південної української кухні «Бессарабія», стейк-хаус «Ватра», київський ресторан Chicken Kyiv, необістро на Андріївському “Канапка-бар” та 1€ бар  “Білий Налив” (у Києві та Луцьку). А ще — дитячі креативні простори BabyRock.

З вінницьких рестораторів на захід прийшли зокрема ТОП менеджмент групи ресторанів True Food Service, директор ресторану “Іль де Франс”, арт директор ресторану “Mont Blanc”, керуючий “Слов’янського Двору”, керуючий ресторану “Стейк Хаус”, керуюча кафе “Гості”, керуючий РК “Люди Fusion Place”, власники бізнесу з Бучі, Львова, Хмельницького.

А ще вінницький трюфельний фермер Олександр Джига, власники ферми з культивування равликів «Львівський Равлик», представники компанії «Авалакс», предствавитель компанії «Баядера Еліт», представники компанії «Він Кава» і багато інших.

Серед іншого Дмитро Борисов розповідав історії успіху власних ресторанів, як і коли вони зявилися, з якими труднощами він стикався та як знаходив виходи з різноманітних сиуацій. Поділився власним підходом до ведення бізнесу, особливостями підрахунку собівартості та ціноутворення. Окрім того ресторатор давав практичні кейси, які потім можна було розібрати.

Вінничани запитували різне, основною проблемою у всіх можна виділити проблему з персоналом. Борисов поділився своїм досвідом в цьому питанні та закликав не перейматися цим особливо: мовляв, “офіціанти повернутися з Польщі та Чехії і назад попросяться”.

«Ресторани Києва, Одеса, Дніпра і Вінниці, вже давно переплюнули ресторану Берліна, Лондона, Варшави і Барселони, в жодному ресторані Європи ви не знайдете такий рівень обслуговування, ремонту, дизайну, рівня страв за такі гроші, як у нас.

Ми за 10 доларів середнього чека робимо те, що в Європі коштує 150-200 доларів. З цього до нас приїжджають європейці та не вірять у те, що відбувається”, – переконує ретсоратор Борисов.

Фото Андрія Завертаного

This slideshow requires JavaScript.

Автор: Vежа

Адміністрація сайту

Поділитись публікацією